34 De rest van de installatie is het omgekeerde van de verwijdering stappen, met de volgende       aanvullingen:     a) smeer de wrijving platen in met motorolie voordat ze te installeren. Installeer een wrijving plaat          naast de stalen plaat net geïnstalleerd, dan blijven afwisselend staal en wrijving platen. De         andere smalle wrijvingsplaat is de laatste wrijvingsplaat die moet worden geïnstalleerd.     b)19.34a de OUTSIDE stempel gedrukt op de seat plaat kijkt weg van de koppeling platen (zie         afbeelding).(LET OP KLOP NIET)    c)19.34b Vergeet niet de stalen kogel te installeren voordat u de korte Stoterstang installeert (zie        afbeelding)
d) Draai de springplaat gelijkmatig in een kriskras patroon met het juiste koppel  (8Nm)      vermeld in het hoofdstuk specificaties bouten. e) Zorg ervoor dat de koppelings deksel uitsteksel in positie zitten en installeren van een     nieuwe pakking (zie afbeelding) f) Draai de koppeling cover bouten gelijkmatig vast met het koppel  (10Nm)vermeld in dit     hoofdstuk specificaties bouten. De twee lange bouten gaan in de zelfde gaten als de stokjes       (zie illustratie)     35. Vul het Carter met het aanbevolen type en de hoeveelheid motorolie
Home Fj Sleutelen Galerie Links Contact
© Vendrig-Hoolwerf site  
Installatie koppeling
Installatie 27. Doe olie op de koppelingsbehuizing lager, dan positie van de koppelingsbehuizing      over de transmissie as en installeer de lager en de kraag (zie illustraties). Indien nodig, zet de      oliepomp aangedreven tandwiel  met een schroevendraaier gelijk met de olie pomp      aandrijvingsnokken.
29.Draai de koppeling asmoer met de juiste koppel ( 70NM) zoals is      voorgeschreven, met behulp van de techniek die beschreven wordt      in stap 11 om te voorkomen dat de naaf meedraait. 30 Buig de borgsluitring tegen een van de zijkanten van de moet met      een tang (zie afbeelding)
31. Installeer de zetel plaat (nr 18)en de veer (nr 17) op de koppelingsbehuizing (zie afbeelding).
32. Bedek de smalle wrijving plaat met motorolie en installeer het aan de koppelingbehuizing. Plaats de tab uiteinden van de wrijvingsplaten tussen de sleuven van de koppellingsbehuizing (zie afbeelding).
33. Installeer een stalen plaat op de top van de plaat wrijving en veilig met de borgring      (zie illustraties)
28. Installeer de druksluitingring, de koppeling naaf/nokbehuizing, een nieuw borg sluitring  en de        koppeling asmoer (zie afbeelding)