Home Fj Sleutelen Galerie Links Contact
© Vendrig-Hoolwerf site  
2.17 Olie pomp
Olie pomp
Opmerking: de olie pomp kan verwijderd worden met het motorblok in het frame. Olie druk controle 1. Verwijder de onderkuip (zie hoofdstuk 7) 2. Verwijder de  plug/bout  aan de onderzijde van de      versnellingsbak aan de rechterkant en installeer een        oliedrukmeter (zie afbeelding)
3. Start de motor en bekijk de meter tijdens de  wisselende motortoeren (rpm).     De druk moet binnen de waarden blijven vermeld in het hoofdstuk specificaties.    (fj1200  63 t0 82 psi  en fj1100  70 to 81 psi) Als de druk te hoog is, de ontlastklep vastzit       gesloten. Als u wilt controleren dan zie paragraaf 16 4. Indien de druk lager dan de standaard is, een ontlastklep vastzit open, de oliepomp is defect, of     er is andere motorschade. Diagnose bij controle van de ontlastkleppen (zie punt 16), beginnen bij     de oliepomp. Als deze items oke zijn, zijn de kansen dat de speling op de lagers  buitensporig zijn      en de motor moet worden gereviseerd. 5. Als de druk in het gewenste bereik is, kan de motor opwarmen aan normale bedrijfstemperatuur     en check de druk weer op de opgegeven motor rpm. Vergelijk uw bevindingen met dit hoofdstuk      specificaties. 6. Als de druk aanzienlijk lager dan is opgegeven is, controleert u de ontlastkleppen en de oliepomp. Verwijdering 7. Verwijder de koppeling (zie punt 19) 8. Verwijder de olie pomp aandrijfmechanisme tandwiel, de kraag en druksluitring (zie afbeelding).
9. Verwijder de olie begeleding plaat onder in het blok (zie afbeelding). Schroefje breken gauw af.
11. Verwijderen van de oliepompasje de sluitring (zie afbeelding).
10. Verwijder de borgring en het tandwiel van die de olie pomp aandrijft (zie afbeelding)
12. Verwijder de oliepomp montage bouten en til de pomp uit de buurt van de motor (zie afbeelding).        Even een tikje geven, blijft soort vast zitten, beetje beweging in brengen.
13. Verwijder de olie pomp 1x deuvel en  3x O-ringen (zie afbeelding). Gebruik nieuwe O-rings tijdens       installatie.
Deuvel
Inspectie                14. Was de oliepomp in oplosmiddel, dan droog het af. 15. Verwijder de pomp schroeven (gebruik een slagboormachine als ze strak vastzitten) (zie afbeelding).
16. Lift uit de cover (zie afbeelding)
17. Til van de belangrijkste huisvesting en rotoren (draaier) (zie afbeelding)
18. Controleer de pomp behuizing en rotoren op mate van slijtage. Als de schade of ongelijke of      bovenmatige slijtage duidelijk is, vervangt u de pomp (afzonderlijke onderdelen niet beschikbaar      zijn). Als u de motor zijn wederopbouw, is het een goed idee om een nieuwe oliepomp installeren. 19. Meet de afstand tussen de buitenste rotor en de belangrijkste behuizing met een voelermaatje en      te vergelijken met de waarde vermeld in het hoofdstuk specificaties (zie afbeelding).     Outer rotor to housing clearance  0.03 to 0.08 mm     Als het te groot, vervang de pomp.
20.Meet de afstand tussen de belangrijkste binnenste en buitenste rotoren (zie afbeelding).      Weer, vervangen de pomp als de goedkeuring te groot.    Inner to outer rotor clearance  0.12 to 0.17 mm
21. Herhaal de rotor goedkeuring metingen met de secundaire rotoren (zie afbeelding).
22. Leg een rechte liniaal op de rotoren en de behuizing en meet  de kloof tussen de rotoren en liniaal        met een voelermaatje (zee afbeelding). Als het buiten de limieten vermeld in dit hoofdstuk       specificaties, vervang de pomp.   Rotor to straightedge clearance 0.03 to  0.08 mm
23. Als de pomp goed is, keer de demontage stappen om en zet hem weer in elkaar. Zorg ervoor dat de       pin is gevestigd in de rotoras, zodat het wordt uitgelijnd met de sleuf van de innerlijke secundaire       rotor (zie afbeelding)
Installatie 24. Alvorens de pomp te installeren,  het allerbeste is het om door olie erin te gieten het terwijl u       met de hand de as draait - dit zal ervoor zorgen dat de pomp snel begint. 25. Installatie is het omgekeerde van verwijdering, met de volgende aanvullingen:       a) Zorg ervoor dat de deuvel en O-ringen zijn op zijn plaats. (let op nieuwe )-ringen)       b) uitlijnen van het pijlmerkteken op de pomp lichaam met het kastmerk op het carter (zie afb.)
c) draai de montage bouten aan het koppel vermeld in dit hoofdstuk specificaties pomp. Oil pump housing bolts 10 Nm Oil pump mounting bolts 10 Nm