Home Fj Sleutelen Galerie Links Contact
© Vendrig-Hoolwerf site  
1.22 Olie filter
Olie filter
1. Haal de olie uit het blok zoals bij OLIE VERVERSEN is beschreven. 2. Zorg ervoor dat de opvangbak onder de oliefilterafvoerschroef staat, (oil filter drain    screw A) verwijder de schroef zodat de olie uit de filterhouder kan lopen, 5 a 10 min.    Zie afbeelding. Verwijder de filterbout (filter bolt B) en verwijder de filterhouder C)
Opmerking: Olie zal uit het oliefilterhouder lopen op de framebuis. Er is geen manier om te voorkomen dat dit gebeurt, zorg ervoor met enkele handige lompen/papier om de gemorste olie gelijk te verwijderen
3. Verwijder uit het filterhouder de ring en veer (zie afbeelding). De O-ring verwijderen uit     de groef in de filterhouder.
4. Reinig de filterbehuizing met oplosmiddel of schone lompen. Zorg ervoor dat de gaten in de    filter bout duidelijk zin. Veeg de resterende olie uit het gebied van het carter afdichten    filter. Blaas schoon/droog met compressor, 5.Reinig de onderdelen en controleer ze voor schade - met name, moet u de veer controleren    op vervorming. Als schade wordt gevonden, vervangt u de beschadigde onderdelen. 6. Installeer een nieuw O-ring in de groef dekking en zorg ervoor het veilig/stevig wordt    geplaatst (zie afbeelding) Installeer de veer, sluitring en filterelement in de oliefilerhouder,    installeer deze op de motor en draai de bout aan met het juiste koppel (15Nm)
7. Een nieuwe koperen ring over de filterafvoerschroef dan installeren en draai het vast met     de juiste koppel (7NM) 8. Installeer de olieaftapplug en vullen de motor met olie.